piresian bitch

Aug 27

Anonymous said: Az ó-csibész gyűjtemény bearanyozta a napom, alig várom, hogy valakit, aki a jelenkori háborúkról okoskodik, felháborodva kávéházi-konrádnak hívhassak!! <3

remélem azért a békeidőkre is betáraztál az ántivilág szóvirágaiból!!

Aug 26

[video]

ÚJRA RNR666 BULI!!!44!4!!!DEFEKT DUDES BULI!!!44!4!!!

ÚJRA RNR666 BULI!!!44!4!!!DEFEKT DUDES BULI!!!44!4!!!

Aug 24

Zolnay Vilmos - Gednyi Mihly: A rgi Budapest a fattynyelvben -

kedélyes, palócos hétvége után ó-csibész szókincset fejlesztek miközben kurvára a könyvet kéne írnom

Aug 22

Velence beach goth

Velence beach goth

[video]

Henry Rollins Criticizes Robin Williams in "Fuck Suicide" Essay -

a jó öreg Henry ezúttal is magabiztosan összefont karokkal, ráncolt homlokkal eregeti butaságait

Aug 21

csadag said: engem érdekel, mesélj! miért jó ez a vegánság? na nem mintha egyébként olyan sok húst vagy tejterméket tolnék (előbbit szinte semmit), de nem nagyon gondolom, hogy jobb lenne nekem, ha utóbbit teljesen kizárnám az étrendemből

mivel te kérdezted meg egyedül, hogy miért jó a vegánság, ezért megpróbálom a legjobb válaszokat összegyűjteni. örülök, hogy nem azt kérdezted, mi a hátránya, mert természetesen akad az is valamennyi, de ezeken könnyen túl lehet lendülni (pl. összeférhetetlenség a magyar vendéglátással, bolond/fanatizált önjelölt vegán próféták, aggódó/lesajnáló mindenevők, túl sok szénhidrát és rost, néhány nehezen beszerezhető alapanyag, némely lusta napok, amikor nincs kedve az embernek a különleges étrend nevében megtennie azokat a bizonyos apró erőfeszítéseket). egyébként azt már szerintem leírtam az elején, hogy én se pusztítottam túl sok húst, vagy agyontartósított / trash dolgot, igyekeztem minél több helyben termett friss áruval feltölteni a konyhát, minél többet főzni és nem támogatni azt, amiről ebben a filmben mesélnek. ó igen, egyébként nőből vagyok, szóval szeretném továbbra is tartani a 14 éves kori súlyomat egészen életem végéig - és szó sem lehet finomított lisztről / olajról / cukorról / konzervről!

*- FINOM!

- nyáron alig van szüksége az embernek húsra és igyekszik olyan könnyedén táplálkozni, mintha csak a napfényes éterben kívánna röpdösni. télen nem tudom milyen, de elég sokan virulnak vegán stílusban (sőt, raw vegan üzemmódban is)

- ilyenkor még a nagy élelmiszerláncokban is olcsón, jó minőségű magyar zöldségekhez / gyümölcsökhöz lehet jutni, Aldi/Lidl boltokban akadnak továbbá meglepően hasznos áruk - kókuszzsír, olcsó szárított paradicsom / extra szűz olívaolaj / nádcukor / szárított gyümölcsök / bio polc. egyszóval hótziher, hogy olcsóbban jössz ki anyagilag.

- a legjobb persze piacra / vásárcsarnokba járni és bolygónk kizsákmányoló élelmiszeripari berendezkedését magunk mögött hagyni. azt hiszem a legtöbb ember nem vett még élelmiszert olyan embertől, aki maga termesztette a portékáját. persze, ettem én is már silány minőségű, a természetesnek nem megfelelően táplált, antibiotikumokkal telenyomott állat húsát, íztelen importált zöldségeket/gyümölcsöket, ez mind annak az önpusztító rendszernek a termékei, amire bármikor nemet lehet mondani. nem azt mondom, hogy az erre tartott állatokat nem szabad levágni, de nem mindegy, hogyan vannak tartva ezek az állatok (akár pusztán a fogyasztó saját érdekeit szem előtt tartva) és hogy mennyi erdőt vágnak ki azért, hogy ócska, agyoncsomagolt/tartósított élelmiszeripari tömegtermékekkel lássanak el minket. lehetséges, hogy ez a rendszer nem is tartható fenn túl sokáig…? mindenesetre egy vegán lényegesen kevésbé megterhelő a környezet számára, mint egy konzumidióta trash-food függő. menj ki elegendő szatyorral a piacra és vegyél szezonális terményeket!

- új ízek, új receptek, gazdagodik az ember ízlelése. a tudatos választás/fogyasztás adta büszkeséget inkább nem mondom, mert ez már tényleg kissé teátrális téma.

- a tejtermékek és a hús megvonásával esetlegesen fellépő vitamin / ásványi anyag hiányok tök könnyen orvosolhatók növényi forrásból is (olajos magvak, hüvelyesek, spenót, brokkoli, esetleg az ellentmondásos megítélésű szója) - talán a kalcium az egyetlen, amit lehet, hogy tabletta formájában kell pótolni.

- szója: szerintem a pótlási kényszer egy tévedés. minek vagy vega, ha azt hiszed, hogy ezzel valamiről lemondasz? a szója ráadásul szinte kizárólag GMO és valószínűleg semennyire sem egészséges, szóval nyugodtan ki lehet hagyni.

összességében az öt nap után nem maradok (egyelőre) vegán - a méz megvonását eddig is viccnek tartottam, tojást eddig is és ezentúl is őstermelőktől veszek, húst megbízható hentestől, a sajttal viszont komolyan megpróbálok mértékletes lenni - talán az újonnan megismert ízek birtokában úgysem leszek ennyire rápörögve. hát ennyi, kíváncsi vagyok, mire jutsz mindebből!

Aug 19

vegán életmód 5. azaz utolsó nap

sajnos az ajvár annyira jól sikerült, hogy ma meg is kívántam mellé  egy kis húst. holnaptól tehát zöldségrajongóként élek tovább és hülyehippi módon válogatom majd meg a húsokat, a tojást és a tejakármiket (lehető legkevesebb exploitation, lehető legtöbb őstermelő). az teljesen biztos, hogy szuper volt ez az öt nap és csomó új jóságot főztem / kóstoltam, szóval amíg tart a nyár, hajrá! (akit érdekel, elmesélem)

Sürgősen albérletet keresek Pécsett!!! ( /´͈ ᗨ `͈ )/ -

ocsemasszony:

Elsőéves festő hallgató leszek szeptembertől a művészeti karon, de sajnos kolit azt nem kaptam. Csendes, kompromisszumképes lány vagyok, lehet velem hülyéskedni, iszogatni, szar zenéket hallgatni, szar filmeket és youtube videókat nézni. Főként az egyihez közel eső helynek örülnék, de igazából…

Pécsiek figyelem, húgom lakóhelyet keres!